Jak nás můžete podpořit?

• Přímou podporou přes portál GIVT.CZ

GIVT je internetový projekt, který umožňuje přímou podporu neziskových organizací. Vy nakupujete a my z vašeho nákupu zasíláme část peněz z vaší útraty.

Zvolte si naši Charitu Kojetín. Vyberte si na stránkách www.givt.cz internetový obchod, kde běžně nakupujete. Z každého vašeho nákupu jde předem dané procento přímo na účet zvolené neziskové organizace!

• Zapojte se jako dobrovolník / pomocník při našich akcích

• Finančním příspěvkem

na konkrétní projekt (viz přehled projektů níže)

podporou služeb, které poskytujeme

Přispět můžete v hotovosti na adrese Charity Kojetín (Kroměřížská 198, Kojetín) nebo bankovním převodem (č.ú. 188 438 0399 / 0800). Darovací smlouvu získáte u ředitelky nebo účetní organizace (tel: 581 761 828).

Váš finanční dar nám pomůže realizovat níže uvedené projekty:

• Úprava sedačky spolujezdce v charitním automobilu

Cílem projektu je umožnit uživatelům služeb Charity Kojetín snazší a pohodlnější nastupování do auta. Jelikož většina našich uživatelů je částečně imobilních, dělá jim velké potíže nastoupit do vysokého Renault Kango.

Napomůže k tomu úprava sedačky spolujezdce, která se otáčí do strany a lze povysunout z vozu tak, aby se mohl uživatel pohodlně usadit

Celkové náklady činí 50.000 Kč.

• Oprava garáží pro charitní automobily

Jedná se o garáž pro charitní automobil, kterým jsou sváženi uživatelé sociálních služeb, a garáže pro automobil CHOS Kojetín, kterým se zdravotní služba dopravuje k potřebným lidem.

Obě garáže jsou ve velmi špatném stavu a proto je nutná jejich rekonstrukce.

•  Záměr Charity Kojetín o otevření nových Odlehčovacích služeb.

Již dalším rokem usilujeme o zřízení Odlehčovacích služeb.

Terénní odlehčovací služba se poskytuje krátkodobě v domácím prostředí osobám se zdravotním postižením a seniorům v době, kdy si pečující osoba potřebuje zajistit osobní, pracovní a zdravotní záležitosti, nebo si odpočinout od náročné péče.

Co můžeme dárcům nabídnout?

• zveřejnění jména, popř. loga ve výroční zprávě a na webových stránkách organizace

• pozvání na akce pořádané Charitou Kojetín
  • pozvání k prohlídce zařízení a seznámení se se službami provozovanými Charitou Kojetín

Světový den sociální práce je šancí vyzdvihnout její celospolečenský význam

Tento den je příležitostí k vyzdvižení sociální práce jako plnohodnotné profese a připomenutí jejího přínosu pro celou společnost jak na regionální, tak na národní úrovni. Světový den sociální práce byl vyhlášen Organizací spojených národů před třiceti lety a koná se vždy třetí úterý v březnu. Letos ho slavíme 15. března. Charita ČR připravila se svými zaměstnanci a pro své zaměstnance krátké video s anketou.

Nespravedlivý systém financování sociálních služeb poškozuje celou naši společnost

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Ačkoli se stále více našich spoluobčanů dostává z důvodu stáří, nemoci či kvůli ztrátě zaměstnání, dluhům a rozvodu manželství do tíživé životní situace, nejsou neziskové organizace, které jim z osobních trablů pomáhají, sami řádně zabezpečeny a jejich zaměstnanci žijí často v napětí a nejistotě. Na tento rozpor, zapříčiněný současným dotačním systémem, upozornil 3. března ředitel Charity ČR Lukáš Curylo při setkání s premiérem České republiky Bohuslavem Sobotkou.

Blaze tomu, kdo dává. O dobrovolnictví a službě dlouhodobě nemocným

Hospic na Svatém Kopečku pomáhá těžce a nevyléčitelně nemocným lidem prožít důstojným způsobem poslední období života. Byl zřízen Arcidiecézní charitou Olomouc v bývalém poutním domě na Svatém Kopečku u Olomouce a je jediným charitním zařízením tohoto typu v Olomouckém kraji. Nepostradatelnou součástí každého hospice jsou dobrovolníciLadislava Hekerová, dlouholetá pracovnice Arcidiecézní charity Olomouc, působí jako dobrovolnice v Hospici na Svatém Kopečku již několik let. A právě o tom, jsme s ní hovořili...

Olomoucký arcibiskup požehnal tříkrálovým koledníkům

Olomoucký arcibiskup požehnal tříkrálovým koledníkům Foto: E. Štefková

Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský, požehnal v sobotu 2. ledna 2016 při mši svaté koledníkům a vedoucím tříkrálových skupinek z celé olomoucké arcidiecéze v Zábřehu na Moravě a ve Veselí nad Moravou. V letošním roce se Tři králové vydávají koledovat ve prospěch potřebných do ulic našich měst a obcí již po šestnácté.