Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Přes sto malých králů si přijelo do Prostějova pro požehnání. Znají své poslání

Prostějov - Tříkráloví koledníčci projíždějící ulicemi na hřbetech koně nebo slona, truhlice plné zlata, v klopě myrhu a kolem je cítit vůni kadidla. Takový obrázek tříkrálového koledování vykreslil dětem s úsměvem na rtech biskup Josef Nuzík v prostějovském kostele Povýšení sv. Kříže. V sobotu 29. prosince ráno se tam sešlo na 120 tříkrálových koledníků, mnozí z nich s korunkami na hlavě a v pláštích. Přišli si pro požehnání, aby za pár dní mohli vyrazit do domácností ve jménu lidí, kteří jsou v nouzi, kteří nějakým způsobem trpí...

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Začíná doba dobrých skutků. Mostkovičtí po výbuchu potřebují nejvíc stmelit a finančně pomoci

Mostkovice - Sobota 22. září. Ozve se ohlušující rána. V jedné z ulic v Mostkovicích vybuchuje rodinný dům, tlaková vlna se valí ulicí dál, vysklí okna, některá vytrhne ven i s rámem, ze střech padají tašky… Při výbuchu umírá jeden muž. Další tři domy jsou určené k demolici, rozbitá jsou i auta, o život přichází i domácí zvířata. Ulice je plná sutin, vypadá to jako po válce. Pracovníci Charity zjišťovali v terénu, jak na tom zasažení lidé jsou. „Sčítali jsme škody a zjišťovali, jestli si někdo ze zasažených potřebuje popovídat nebo potřebuje i další odbornou pomoc,“ říká koordinátor pro mimořádné události z Charity Prostějov Vít Forbelský...

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Koordinátora/ku pro Ukrajinu a dobrovolníky

Olomouc - Arcidiecézní charita Olomouc hledá posilu do svého týmu na humanitárním oddělení. Nový/nová Koordinátor/ka pro Ukrajinu a dobrovolníky bude mít na starosti realizaci stávajících rozvojových projektů a jejich realizaci, organizaci akce Vánoční balíček, udržování a rozvíjení vztahů s projektovými a ostatními partnery, přednášky pro veřejnost i studenty ve školách, propagaci aktivit Charity, koordinaci charitních dobrovolnických center v Arcidiecézi olomoucké, vytváření projektových záměrů,… Strukturovaný životopis s motivačním dopisem a 2 referencemi z předchozího zaměstnání, brigády, stáže či dobrovolnické činnosti mohou zájemci zaslat e-mailem na info@acho.charita.cz do 20. prosince 2018. Více se dozvíte v inzerátu.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: zbývá obdarovat posledních 37 dětí

Vladovu rodinu poznamenal válečný konflikt na východě Ukrajiny, kam narukoval jeho otec. Mnozí muži se vracejí z bojů zpět domů traumatizovaní, proto se Vladova rodina rozpadla. Jednou z chlapcových radostí je fotbal. Fotbalový míč, dres a další věci zabalila loni chlapci do vánočního balíčku rodina z Olomoucka. „Jé, Manchester United! Duže djakuju,“ byl Vlad nadšený. Dárci se trefili do černého, přesto chlapce potěšilo ještě něco víc. „Důležité je, že někdo chce druhému udělat radost. Budu se učit česky a příště dárcům pošlu pozdrav v češtině,“ dodal tehdy třináctiletý Vlad. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 dětí. Čeští dárci si už většinu rozebrali k obdarování, zbývá posledních 37 dětí.

DÁRCOVSKÁ DMS

DSC06220Charita Veselí nad Moravou- vyzývá k připojení se k podpoře sociálních a zdravotních projektů formou zasláním DMS zpráv.